kirandulas_20230523

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

 

Szabad helyek száma: 17

Jelenlegi létszám: 9 fő

 

Szép helyeken, mozgalmas napnak nézünk elébe.

Korai indulásunk utáni első pihenőnk másfél óra után az M3-as Rekettyés pihenőjénél lesz.

Első állomásunk a tokaji borvidék legmonumentálisabb látványossága, mely kétségkívül, a lélegzetelállító fekvésű bányató közelében, a Tarcal feletti dombot megkoronázó Áldó Krisztus szobra. 2015-ben állították fel a gyönyörű körpanorámát nyújtó domb tetején Magyarország legnagyobb Jézus szobrát.

Petró Attilának köszönhetjük a rendkívüli látványosságot, aki a tarcali Szent Teréz-kápolnában talált egyszer egy Áldó Jézust ábrázoló képet, az egyébként márvány- és kőfeldolgozással foglalkozó cégvezető ekkor határozta el, hogy megépítteti hazánk legnagyobb Jézus szobrát. Öt hatalmas gránitdarabból készítették el szobrászművészek a gigantikus alkotást, melyet Tarcal községnek adományozott készíttetője, azzal a feltétellel, hogy megfelelő, kulturált körülményeket teremtenek látogatásához.

Körülbelül 11:30 órakor tovább indulunk.

A Boldogkőváralja község felett emelkedő ovális alakú andezittufa hegy tetején az észak-déli irányban elnyúló, szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos Boldogkő vára emelkedik a magasba. A boldogkői vár története meglehetősen bonyolult, és a fennmaradt oklevelek szerint is nehezen követhető. A vár építésének pontos idejét nem ismerjük, de az bizonyos, hogy a tatárjárás után épült. Mint erődítmény a kassai utat és a Hernád völgyét védte. Várunk első oklevélben Castrum Boldua néven szerepel, 1282-ben egy III. Endre által kiállított oklevél alapján.

Belépőjegy árak:

Teljes árú 2.000 Ft/fő

Kedvezményes árú: 1.700 Ft/fő

Boldogkőváraljáról busszal megyünk Kőkapura 14:00 órai indulással Pálházára,

A kisvasút 15:30 órakor indul utolsó állomásunkra. A menetidő 35 perc.

A vasúti jegy ára:

Teljes árú jegy: 1.700 Ft/fő

Kedvezményes árú: 1.100 Ft/fő

20 fő felett igénybe tudjuk venni a csoportos kedvezményt, mely egységesen 900 Ft/fő

Pálháza közelében lévő Kőkapu és környéke az év minden egyes napján gyönyörű. A Hegyközben vagyunk, ez a közeli Sátoraljaújhelytől északra fekvő régió, a Zempléni-hegység keleti oldalán húzódó tájegység, amelyet a Bózsva-patak ölel körbe.

A Kőkapu Vadászkastélyban kávé és egyéb fontos ügyek elintézésére is lehetőség van.

A busz Kőkapunál vár Benneteket, innen indulunk vissza, Budapestre.

Az út 4 és fél óra (egy pihenő beiktatásával), ezért legkésőbb 17:00 órakor tervezzük az indulást.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 6:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 14.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!