kirandulas_20230521

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

 

Szabad helyek száma: 1

Jelenlegi létszám: 25 fő

Zebegénybe érve először a Duna partra sétálunk.

A 20. század elején egymás után épültek meg a nyaralók és kúriák, köztük a Dőry-kastély is. Az eklektikus stílusú épület 1917-ben épült meg, és eredetileg a Jobaházi Dőry család birtokában volt.

Az évek során az épületből szakszervezeti üdülő lett, sokáig igen romos állapotban állt, majd 2001-ban felújították, teljesen átalakították a belsejét, és egy 2006-os árverésen új tulajdonosa lett.

A Sauska család birtokában lévő épületnek nincs állandó lakója, csak kívülről tekinthető meg. A Dőry-kastély szépségét csak tovább fokozza az építmény lélegzetelállító parkja, a Dunához levezető kacskaringós kőlépcsők látványa, és a páratlan vízparti panoráma.

(forrás: ilovedunakanyar.hu)

Sajnos csupán kívülről tekinthető meg, de kár lenne kihagyni.

10 órától már nyitva találjuk a Monarchia Rétesházat.

Tekintettel, hogy túrára készülünk, nem szeretnénk kihagyni ezt az élményt, ezért helyben fogyasztás helyett, elvitelre tankolnánk fel, így nem kell attól félni, hogy túl későn érünk vissza.

Elegendő elemózsiával neki is vághatunk a Börzsöny megával ragadó erdejének meghódításának.

Tervezett körtúránk Zebegényből indulva Malom-völgy irányából közelítjük meg a Törökmezői halásztavat, közben többször átkelünk a patakon. Elhaladunk az Almáskert fogadó mellett, több üdezöld mezőt érintve.

Szokásunkhoz híven most sem a teljesítményről szól a kirándulásunk, tehát senkit sem hagyunk elveszni. Elérve a tavat utunk felfelé indul, túránk legmagasabb pontja a Törökmezei turistaház. Itt természetesen hosszabb pihenőt is tarthatunk és leellenőrizzük mennyire száradt ki a rétesünk.

Visszautunk Zebegény felé egy másik útvonalon történik. Elhagyjuk az erőt és elénk tárul a Dunakanyar látképe. Köves-füves talajon végig lefelé haladva érünk vissza a kiindulópontunkhoz.

A túrán nem megterhelő emelkedők, lejtők váltogatják egymást, csapadékosabb időjárást követően a patakon történő átkelés nehezebbé válik.

A szintkülönbség 250 méter, a körtúra hossza 11 és fél kilométer, időben 4-5 órás távolléttel számoltunk az autóbusztól.

Kérünk Bennetek, ha jelentkeztek mérlegeljétek, hogy bírjátok-e az emelkedőt, illetve a kiírt távolságot. Nincs lehetőségünk visszafordulni senkivel, de mindenkit megvárunk!

Kérjük továbbá azt is, hogy NE sima talpú utcai cipőben érkezzetek és akinek van, ne felejtse otthon a túrabotját. Elegendő víz legyen mindenkinél!

 

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 8.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!