kirandulas_20230520

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

Ez a kirándulásunk fél évente vissza-visszatér, hátha valaki még nem járt itt közületek és amúgy is nagyon szeretjük őket.

Két olyan helyre megyünk, ahol önfenntartó gazdálkodás folyik. Mindkettő egyedi a maga nemében... mégsem hasonlítanak egymásra.

Első állomásunk Csere Jani bácsi paradicsoma: a Bugaszeg Köztársaság. Évek óta járunk ide és mindig megirigyeljük Jani bácsi végtelen energiáját, innovatív gondokodását.

"Ki akart vonulni a világból, hát teremtett magának egy újat a Balatonboglár melletti lankákon. Tágasat, izgalmasat és különöset, ahol még sincs soha egyedül, mert folyton csodájára járnak a kézzel emelt, szürreális birodalomnak, ahol csárdába járnak a malacok, Bachot hallgatnak a palánták és Koppány vezérnek harangoznak." (forrás: WeLoveBalaton)

Bugaszeg Köztársaságba nincs belépő, mi mégis azt kérjük, hogy a bejáratnál kihelyezett becsületzsákocskába helyezzünk némi hozzájárulást a fenntartás megkönnyítésére.

Másik helyszínünk Somogyvámos.

Itt található Krisna-völgy Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb és legszervezettebb öko-közössége.

266 hektáros területén a hajdani birkalegelő helyén a sokszínű élővilág számos fajnak ad otthont. Több mint 950 fa és bokor faj található Krisna-völgy botanikus kertjében, mely az oktatás mellett lehetővé teszi a természet közeli élővilág megőrzését és az étkezési terményekre irányuló kutatást is.

Kezdettől fogva az önfenntartás munkált alapelvként a közös munka, szociális fejlődés és hagyományos technológiák segítségével.

Szabadon sétálva nézzük meg miként élnek a boldog tehenek, hogyan termesztenek - számunkra - ismeretlen növényeket, miként tisztelegnek Krisna előtt és egyáltalán, hogy élnek ebben zárt világban teljes boldogságban?

EGYÉNI BELÉPŐJEGYEK:

Tartalmazza a szentély megtekintését idegenvezetéssel és a birtok (tehénvédelmi központ, biokertészet...) egyéni látogatását.

Felnőtt: 3.000 Ft

gyermek * (18 éves korig) / nyugdíjas: 2.000 Ft

Az arborétum jegyeket online felületen vásároljuk meg, ezzel elkerüljük a sorban állást. A jegyvásárlást az első megállásunkkor tervezzük, mert itt összeírhatjuk ki, milyen kategóriájú belépőre jogosult. 

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!