kirandulas_20230430

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

 

Szabad helyek száma: 4

Jelenlegi létszám: 22 fő

 

Élményekben gazdag nap elé nézünk, melyben kicsit túrázunk, visszamegyünk közel 100 millió évet a múltba, majd meglátogatjuk Kinizsi Pál egykori bevehetetlen várát.
De lássuk csak részletesen:

"A Csurgó-kút az egyik legszebb, leglátványosabb forrás a Bakonyban, Farkasgyepű és Magyarpolány között, a Köves-patak partján.

A forrás a patak fölött, a völgy oldalában fakad, majd vize néhány méter megtétele után egy mészkőszikláról kis vízeséssel csurog le. A látványos mészkőképződményt elhagyva kis érként folyik a Köves-patakba. A forrás közelében pihenő- és tűzrakóhely is található asztalokkal és padokkal."
(forrás: csodalatosbakony.hu)

Ide egy kis túrával jutunk el, melynek egy részét az erdőben busszal tesszük meg, így a maradék túraút oda-vissza kb. 4 kilométer az erdőben jelzett útvonalon.
A szintkülönbség 130 méter.

Innen Úrkútra buszozunk.
A Bakony déli lankái között megbújva egy nem mindennapi földtani értékre lelhetünk. Látványa lenyűgöző, formái sok millió évesek, mélysége pedig üdítő felfrissülést ígér a túrázóknak. Az őskarszt nyáron kimondottan vadregényes, már-már dzsungelre vagy őserdőre emlékeztető környezetébe falépcsőkön lehet leereszkedni. (forrás: turistamagazin.hu)

Újra buszra szállunk és meg sem állunk Nagyvázsonyig.
A Balaton-felvidék egyik legjellegzetesebb vára a nagyvázsonyi Kinizsi-vár, mely nevét a törökverő Kinizsi Pálról, Mátyás király legendás hadvezéréről kapta. A falu közepén álló – fél évezrednél is idősebb – vár leghíresebb gazdája a XV. sz. második felében az erődítményt külsőtornyos védőfalakkal, palotaszárnnyal és kápolnával egészítette ki. Nevéhez fűződik a falu határában található pálos-kolostor is, hiszen a derék barátokat a Fekete Sereg híres vezére telepítette Nagyvázsonyba.

Jegyárak:
Teljes árú jegy 900 Ft/fő,
Kedvezményes jegy 600 Ft/fő

Ha marad időnk és van kedvetek hazafelé menet útba ejtünk Balatonfüredet.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!