kirandulas_20230425

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

 

A Cserhát vonulatai között egy rejtélyes "kéz kilátó" is rejtőzik, amely egyszerre kilátópontként és pihenőként is szolgál az Országos Kéktúra ezen a szakaszán kirándulóknak, bár a nyomtatott turistatérképek még egyáltalán nem jelölik.
A 2020-ban kidolgozott alkotás Csíkszentmihályi Benjámin alkotása, amelyet a Farkaskútvölgy csapata álmodott meg.

Megközelítés:
Felsőtold irányából a barokk haranglábnál érdemes leparkolni, s szintén a kék jelzést követve egy kb. 2,5 km hosszú túrával érhetjük el a kilátót. (felsotold.kornyeke.hu)
Szint emelkedés kb. 130 méter, az út vége felé kissé meredek!!!

A következő helyszínünk igazán különleges. és ezotérikus.... Garáb (korábbi nevén Grabensia) egy ősi, több, mint 1000 éves település, ahol nemrég találták meg egy premontrei apátság romjait is. A hely adottságai összefonódnak a Samsara hatásaival.
A Samsara különleges energetikájú helyen áll. A Cserhát hegyvonulatai között számos buddhista és keresztény szent hely található, és lenyűgöző a hegyek és az erdő találkozása ezzel az energetikával.

Idegenvezetőnk segítségével megismerhetjük a Grabensia kertjének varázslatos szépségét és megmutatja nekünk - jelenleg - a világ legnagyobb hangtálját. 2018-ban öntötték egy évszázados hagyományokkal rendelkező harangöntő műhelyben. Súlya több, mint 2,5 tonna és átmérője 233 cm.

Lehetőségünk lesz étkezésre is - aki szeretne. Ezt kérjük a jelentkezési lapon feltétlenül jelezzétek felénk!

A belépődíj idegenvezetéssel 2.000 Ft / fő csoportos kedvezménnyel. Egy felajánlás csomagot is fogunk kapni füstölőkkel és szalaggal.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 8:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).
Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.
Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!