kirandulas_20230413

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

 

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

 

Első állomásunkként látogassunk el együtt a Bálványosi Kincsek Völgyébe!

(Az alábbi leírás forrása: kincsekvolgye.hu):

"Most egy újabb különleges meglepetéssel készültünk számotokra, 2017 ősze folyamán kezdetét vette az első mandalánk készítése….természetesen virágból. A forma egy szakrális geometriai forma egy Nautilus csiga, mely a Fibonacci és az aranymetszés szabályait hordozza… ebben a mintában rejtettünk el 16.000 darab tulipán hagymát. Szépsége és érdekessége nem csak ebben rejlik csupán, hanem abban is, hogy a csigaház “szeleteibe” más-más színek jelennek meg.

Ha te is szeretnél részese lenni mikor megmutatja magát teljes pompájában, akkor itt a helyed a Kincsek Völgyében ezen a programon. Ami egy ÚJABB MEGLEPETÉS…számotokra egy másik mandala is készült az elmúlt ősszel:) Ebben is rengeteg tulipán, nárcisz és jácint is került. Az idén immár 3 mandalából válogathatjátok össze a vázába valót. Lehetőségetek lesz a virágokat tetszés szerint csomagolni és kötözni. Itt lesz velünk a Világfa Waldorf Iskola kisebb csapata is kik elhozzák kézműves termékeiket. Továbbá házi kézműves finomságok várják a völgybe látogatókat.
A programáprilis 10-én kezdődik és április 25.-én vasárnap ér véget. Ezeken a napokon 09:00-17:00-ig várunk benneteket.

Metszőollót kérünk hozzatok magatokkal ugyanis mindenkinek nem tudunk kölcsönözni.
A virágok ára 50-200 forint lesz.
Piknikezéshez ne felejtsd otthon a pléded… étellel, itallal mi szolgálunk. Várunk sok szeretettel és rengeteg mesés tulipánnal, nárcisszal és jácinttal."

Ha kigyönyörködtük magunkat a közelben egy kevésbé ismert, de igen mutatós várrom rejtőzködik. Természetesen ez a program fakultatív, akinek kedve van egy kis szintkülönbséghez, jutalma a nem marad el.

Fehérkő vára a somogyi dombok között húzódó Kereki községben, egy 283 méter magas domb csúcsán helyezkedik el. A középkori várból mára csak restaurált maradványai láthatóak.


A várhoz a falu széléről indul jelzett gyalogút felfelé. Az erre járóknak Czikó-pihenő néven egy kis pihenő helyet alakítottak ki az amáliapusztai ménesbirtok szomszédságában fedett padokkal, asztalokkal, kúttal. Az innen a dombtetőre szép erdőben vezető út nem túl hosszú, de vannak meredek szakaszai is, melyek esős időben csúszóssá válhatnak. Szerencsére a legnehezebb pontokon korlát segíti a kapaszkodást, és két padon is megpihenhetünk menet közben, ha ki szeretnénk fújni magunkat.
Az erdővel körülvett magaslaton álló várat mély árok és meredek sánc öleli körbe, ezért 2022-ben biztonságos fa járdát építettek mellé, amelynek része egy kilátóterasz is. Bár a növényzet miatt tágas panoráma erről sem nyílik, a kőröshegyi völgyhídra jól rálátunk, és a Balaton csillogó pászmáján túl felsejlik a Tihanyi-félsziget is, tetején a bencés apátság jellegzetes tornyaival.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 11.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos!
Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.
Bankszámla szám:
OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.
Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!
Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.
Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!
Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

Jelentkezem a kirándulásra