kirandulas_20230409

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Szabad helyek száma: 6

Jelenlegi létszám: 20 fő

 

Húsvéti ünnephez méltó első állomásunk Zengővárkony.

A tojásfestés, a tojáshímzés szerves része a húsvéthoz kapcsolódó népi hagyományoknak, ugyanakkor mára önálló népművészeti ággá fejlődött, s a díszített tojások az ünneptől függetlenül is előállítható, gyűjthető, kiállítható műtárgyakká váltak.  A múzeum a népművészeti tojásdíszítmények változatos és gazdag gyűjteménye. Gyűjtőköre elsősorban Európa, kiemelten a Kárpát-medence. Hazai tojásfestők és díszítők alkotásait tájegységenként mutatja be.

A múzeumban megtalálhatók a távolabbi tájak kultúráját reprezentáló izraeli, kínai, indonéziai, japán darabok is. A vitrinekben helyet kapnak a tojásmotívumot felhasználó népi iparművészeti és iparművészeti alkotások.

Az intézmény céljai: Gyűjteni, megőrizni, bemutatni a múlt eme törékeny hírnökeit, valamint otthont, teret, lehetőséget adni a jelen és a jövő tojásíróinak munkájuk bemutatásához.

Belépőjegyek

Teljes árú: 800 Ft;

Kedvezményes: 500 Ft

Rockenbauer Pál, a leghíresebb magyar természetjáró, a magyar televíziós természetfilmezés megteremtője és talán legszerethetőbb alakja már 34 és fél éve nincs köztünk. A tévében levetített Kéktúra-sorozatairól híressé vált Rockenbauer sírjához évről évre természetjárók tömkelege zarándokol el. A televíziós szerkesztőre 1987. november 26-án holtan találtak a Naszály-hegy egyik erdejében, majd hamvait kívánsága szerint a legkedvesebb helyén, a zengővárkonyi szelídgesztenyésben temették el. Gerecsei vörös mészkő sírja előtt turisták sokasága hajt fejet, mi is ellátogatunk a sírhoz.

Következő helyszínünk a Keleti-Mecsek páratlan szépségű, vad-romantikus völgye az Óbánya és Kisújbánya közt húzódó Óbánya-völgy, olyan természeti csodákkal, mint a Ferde-vízesés vagy a Csepegő-szikla. A bájos sváb faluból, Óbányáról kiindulva, a Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán járjuk végig a völgy legszebb szakaszát, közben pisztrángos mellett haladunk el, aki kedvet kap meg is kóstolhatja.
Végállomásunk a Klumpás pihenőnél lesz, mely sajnos a pandémia után végleg bezárt.
Innen ugyanezen az úton kellemes, árnyas úton térünk vissza a faluba.
A séta hossza: 8 km, időtartama: kb. 3 óra
Szintkülönbség: 150 m fel, ugyanannyi le.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

Jelentkezem a kirándulásra