kirandulas_20230402

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26  fő

 

Hosszú utazásnak nézünk elébe, de megéri, mert ismét különleges helyre kirándultok velünk!

Korai indulásunkat követően, egy pihenő beiktatásával dél felé indulunk és a Dráva folyó mentén érintünk néhány különleges helyet.

11 óra körül:

A sellyei Draskovich kastély körüli 7,65 hektáros arborétum 1965. óta természetvédelmi terület, mely botanikai értékei miatt került védelem alá. Az arborétum számtalan ritkaságot rejt magában, s Dél-Dunántúl legszebb és legfajtagazdagabb parkja, a tájban szigetszerűen egyedülálló érték. Mai állománya 240 lombhullató és 115 örökzöld fajta. Idegenforgalmi értékét növeli az is, hogy területén a Nemzetközi Festő- és Faszobrász Alkotótáborokban készített alkotások közül mára 11 faragott szobor került felavatásra. Sellye mind területileg, mind növényanyagában jelentős zöldterületekkel rendelkező település, az utcák fásítása, az előkertek növényesítése pedig a lakók igényességét jelzik. Draskovich Ivánnak köszönhető a kastélyt körülvevő arborétum telepítése, mely 1965 óta természetvédelmi terület. (forrás: programturizmus.hu)

A hosszú utazás után jól fog esni egy kis séta a csendes Földlakók társaságában.

13 óra táján ismét buszra szállunk és még tovább távolodunk Budapesttől a Dráva folyással ellentétes irányban. A következő állomásunk a Babócsai Basa-kert.

14 órától:

A terület nevezetessége a csillagos nárcisz (Narcissus stellaris) alkotta nárcisz-mező, amelynek látványa virágzáskor különleges élményt jelent. A nárciszok jelenléte a hagyomány szerint a török időkből ered: a babócsai várat ostromló török pasa egyik felesége ültette a növényeket a területre. Jelenleg e védett növénynek itt található a legnagyobb állománya hazánkban.

Akik nem csak a nárciszok virágzása miatt látogatnak ide, ők sem maradnak látnivaló nélkül, mert a területen érdekes kultúrtörténeti emlékek is fennmaradtak: a régészeti feltárások nyomán egy Árpád-kori templom, valamint a török korból többek között egy fürdő maradványai kerültek napvilágra a területen, illetve annak közelében. (forrás: magyarnemzetiparkok.hu)

15:30 körül

Utolsó helyszínünk, Vízvár alig pár kilométerre fekszik, ahol amennyire tudunk, a folyópart közelében parkolunk, hogy itt is tudjunk egy kicsit sétálni a parton.

Séta a tanösvényen: A vendégházaktól az élő Dráva 5 – 10 perc kényelmes séta. A főutcától 60 méter után érjük el a Dráva utca végét. A lejtő már az ártérre vezet és a tanösvény kezdetét jelzi. Évszázados fák alagútja alatt haladunk, és már az első pillanattól megfog bennünket a természet lenyűgöző méltósága, az erdő illata és a közeledő víz csobogása.

Az út mellett végig a Nemzeti Park dekoratív és informatív táblái ismertetik meg a látogatót a környék legérdekesebb növényeivel és állataival. Az útról az első ösvényen jobbra fordulva a folyó egyik mellékágának romantikus, lefűződött öbléhez jutunk, amely nagyvíz esetén remek horgászhely.

Ha tovább haladunk az eredeti úton, előbb egy mellékágat pillantunk meg, majd a vízi túrázók pihenőhelyéhez érkezünk. Az út, kevesebb mint fél km után, már a főág partján, egy vadregényes rugany (kőgát) tövében ér véget.  A parti ösvényen, (amit minden tavassszal kitisztítanak, de nyár végére a természet visszaszerzi magának) egészen a nagy öbölig gyalogolhatunk. Onnan a 2. sz túra útvonalán, másik úton jöhetünk vissza. (forrás: varadrava.hu)

Reméljük nem zsúfoltuk nagyon be a napot és mindenre lesz időnk ezen a csodás vidéken!

Az utazás hazafelé sem lesz rövid, viszont hosszú lesz (Bocskov Tomi után szabadon)

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 14.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

Jelentkezem a kirándulásra