kirandulas_20230401

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

 

 

Szabad helyek száma:5 

Jelenlegi létszám: 21 fő

 

A Bolondok napja eredetét ma még homály fedi.

Egyes történészek azt feltételezik, hogy kelta eredetű népszokás volt, míg mások szerint a bolondok napjának eredete 1582-re nyúlik vissza, amikor Franciaország a Julianus-naptárról áttért a Gergely-naptárra, miután a tridenti zsinat 1563-ban felszólította erre. Így azok az emberek, akik csak „lassan értesültek” a hírekről, esetleg nem vették észre, hogy az új év kezdete január 1-jére tolódott, azok március utolsó hetétől április 1-ig folytatták az ünneplést.

Nem csak a Fantasztikus nagynéni hóbortosnak tartott várura, Borzogh Ákos, vagy a szerelmes Bory Jenő érezte úgy, hogy egy saját várat kell építenie. Taródi István is a várak megszállottja volt, annyira, hogy végül ő is épített egyet magának. Sopron egyetlen várát, amit a családja ma is szívesen megmutat a kíváncsiskodóknak.

Hátha Ti is kedvet kaptok... soha nem késő!

A - körülbelül 3/4 órás gyorstalpaló tanfolyam ára:

Teljes árú jegy 800 Ft/fő

Kedvezményes (haladó) 600 Ft/fő

A várhoz vezető út a személyautóval könnyen, de busszal nehezebben megközelíthető. Az autóbuszt a Lővér uszodánál hagyjuk és 800 métert fel kell sétálnunk a dombra.

Innen a belvárosba indulunk, mert hamarosan vissza kell indulnunk az időben... 2000 évet.

Idegenvezetőnk nem szokványos történelmi túrát tervez velünk. Látogatást teszünk Sopron földalatti kiállítóhelyein, ahol a Krisztus utáni I. évszázadban alapított város tárul elénk. Sétánk a Fórum múzeumban kezdődik, mely a római kori város főtere volt, majd a Kolostor utcában, az Iseumban folytatódik. Isis egyiptomi anyaistennő, a nőiesség és a hűség szimbóluma a hódításokkal érkezett Sopronba. A séta ezután a Tűztoronyhoz vezet, ahol megtekintjük a római városfalakat, majd a Fabricius ház kőtárában bepillantunk a rómaiak hitvilágába, találkozhatunk a főistenekkel: Jupiterrel, Júnóval és Minervával valamint megismerhetjük Mithras napisten történetét is.

A kb. másfél órás idegenvezetés 15.000 Ft-ba kerül a csoportnak, melyet a létszám függvényében egyenlő részre osztunk.

Ezt követően a maradék időnket a városban töltjük, ki-ki a maga habitusa szerint. Például az egyetemisták kedvenc helyén, a hírhedt Gyógygödör mélyén.

A hazaindulást 16 órakor tervezzük.

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 15.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de további költségeket nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjük jelentkezéskor vegyétek figyelembe, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a jelentkezések feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérjük a türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.

Várunk Benneteket szeretettel!

Jelentkezem a kirándulásra