kirandulas_20230326

Vissza az Utazás ajánlatokhoz

Szabad helyek száma: 0

Jelenlegi létszám: 26 fő

 

 

Első állomásunk egy gyönyörű erdei kirándulással kezdődik, mert indul a medvehagyma szezon!

Idei lelőhelyünk a Kakasd közelében található Sötétvölgy, melynek 502 hektárnyi, 1975 óta helyi védettség alatt álló természetvédelmi területén Tolna megye legöregebb erdejében, a 180 éves cseres-tölgyesben barangolhatunk. A völgy bejáratát a Kakasd és Szekszárd között vezető 6-os főútról érjük el. A bekötőútra kanyarodva, jobb kéz felől rögtön a horgásztó látványa fogad bennünket.

A tó mellett tovább haladunk és kicsit beljebb az erdőben parkolunk le. Innen 3.6 kilométeres körsétánk alatt gyűjtögetünk az ínyenc növényből.

Amit tudnunk kell!

A 2009. évi, az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló XXXVII. törvény értelmében állami erdőben – nem védett területen – mindenki csak saját szükségleteinek megfelelő mennyiségű gombát, gyógynövényt (így medvehagyma-levelet is) gyűjthet külön engedély nélkül. Ennek mértéke nem haladhatja meg naponta a 2 kg/fő-t.

Bár az erdő védettség alatt áll, a medvehagyma gyűjtés itt engedélyezett.

A Hajósi Pincesorok meglátogatásához nem feltétlenül kell borkedvelőnek lenni.

Ez a festői kis település Bács-Kiskun megyében, a Kiskunsági Nemzeti Park területén található. A 24 kacskaringós utcából és 1250 pincéből álló pincefaluban számos pincészet várja az ide látogatókat. A hajósi borászoknak fontosak a hagyományok, a szőlő és a bor szeretetét a 300 évvel ezelőtt, Németországból ideérkezett elődeiktől örökölték. (forrás: hajosi-pincefalu.hu)

Egy órás szabad programunkat követően az utolsó megállónk lesz a "hab a tortán".

A Szent Korona Cukrászda életében az egyik fontos terv volt, hogy egyszer majd Irodalmi Kávéházzá is alakuljon. A közelmúltban bekövetkezett bővítés lehetővé tette, hogy az utóbbi években a Szent Koronával kapcsolatos számtalan történelmi-kultúrális előadásnak is helyet adjon. Már 2008-ban felavatásra került a cukrászda udvarában egy Wass Albert szobor. Az "Irodalmi-kávéház" belterében elhelyezésre került 52 bronzplakettből álló portré-sorozatot dr. Windecker Zoltán, a város nyugalmazott aljegyzője készítette. Jannus Pannponiustól kezdve Szabó Magdáig olyan magyar ajkú költők-írók kaptak helyet a cukrászdában, akik verseikkel, műveikkel, tanításaikkal örök időkre feliratkoztak a magyar irodalmi élet legnagyobbjai közé. (forrás: szentkoronacukraszda.hu)

Ja... az általunk felállított rangsorban ez a cukrászda az legelső helyen szerepel!

Az indulás a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóból lesz reggel 7:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menü pontban találtok).

Az egész napos autóbuszbérlés díja: 13.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de az esetleges belépődíjak árait nem.

Az autóbuszbérlés regisztrációs díja 5.000 Ft személyenként és része a kirándulás árának. A fennmaradó összeget akár utalva, akár a kirándulás alatt készpénzben is ki lehet fizetni.

Nagyon fontos! 

Kérjük, hogy a regisztrációs díjat, csak a jelentkezésetek visszaigazolását követően utaljátok!!! Kérünk Benneteket továbbá, hogy az utazási költségen kívül egyéb összeget NE utaljatok!

A regisztrációs díjat legkésőbb az eseményt megelőző 4. munkanapig szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került. Ezt postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel a kirándulás pontos dátumát és a jelentkező nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja a befizetést.

Bővebb információt a https://travelbus.hu/utazasi_feltetelek/ címen olvashattok!

Regisztrációt kezdeményezni jelentkezési lap segítségével lehet melyet megtaláltok a szabad hellyel rendelkező kirándulások leírása felett, vagy www.travelbus.hu oldalon a „jelentkezési lap” menüpont alatt is.

Kérjen jelentkezéskor vegyétek, hogy nem tartózkodunk folyamatosan a számítógép közelében, sőt igen gyakran kirándulunk. Ebből kifolyólag a regisztrációk feldolgozása 1-3 napot is igénybe vehet. Kérek türelmeteket!

Kérünk Benneteket, hogy egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt regisztráljon! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.

Végül továbbra is azt kérjük, hogy a jelentkezési lapon kívül egyéb módon ne jelentkezzenek (pl. Facebook Messenger, „Ott leszek” gomb, Esemény hozzászólás), mert ezt később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig észreveszi.

Várunk Benneteket szeretettel!

Jelentkezem egy másik kirándulásra