kirandulasaink

Az éppen aktuális kirándulásainkat és szabad helyek számát az oldalon lejjebb görgetve lehet olvasni...

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni, kérem adja meg email címét, majd a visszaigazoló levélben kattintson a hivatkozásra:

Adatvédelmi tájékoztatót elolvasása

Kövessen bennünket a Facebook-on is!

  • Legyen Ön is tagja a TravelBus Facebook Csoportnak!
  • Az oldalon beszélgethet, megtalálhatja a kirándulásainkon készült képeket, kirándulási ötleteket kaphat, Last Minute utazásokra jelentkezhet.
„TravelBus” csoport
Nyilvános csoport · 590 tag
 

Csatlakozás a csoporthoz

 

Kirándulások tervezése, elmúlt események élménybeszámolói...

Kérem mielőtt a kirándulásra jelentkezne legyen szíves figyelmesen elolvasni az alábbiakban az utazás feltételeit!

Utazási feltételek 2019. január 1-től

A kirándulásra bárki (önállóan) jelentkezhet, aki már elmúlt 18 éves. (18 év alatt - kiskorú lévén - kísérővel együttes regisztrációja szükséges) Az utazáson Mindenki saját felelősségére vesz részt, a leírásban szereplő nehézségi szintek alapján maga dönti el annak teljesíthetőségét.

A szolgáltatás tartalmaz egy alap utas és poggyász biztosítást. Bővebb információt az oldal Utasbiztosítás menüpontja alatt olvashat. Ezen felül természetesen aki úgy érzi köthet alkalmankénti biztosítást is.

Az utazásra történő jelentkezéssel egyidejűleg Ön hozzájárul, hogy a kirándulás alatt készült képeket a szolgáltató (Travel-Bus Bt.) elhelyezze a TravelBus által üzemeltetett Facebook nyilvános csoportjában, illetve a weboldalán. Amennyiben ezt nem engedélyezi, a jelentkezéssel egyidejűleg ezt jeleznie szükséges emailben.

A TravelBus vállalja, hogy a kirándulásokat a leírásában meghirdetett áron teljesíti, de a program változások jogát fenntartja.

Jelentkezés kirándulásra

Amennyiben Ön szeretne utazásainkon részt venni, kérjük töltse ki az alábbi kirándulások után (az oldal legalján) található jelentkezési lapot, vagy írjon egy emailt a travelbus.mail@gmail.com címre. Az utóbbi esetben kérjük írja meg melyik kirándulásra szeretne jelentkezni, szeretne-e további tájékoztatást kapni az eseményről és minden esetben adjon meg egy kapcsolat tartó mobiltelefonszámot is legyen szíves.

Mindkét esetben 36 órán belül megkapja az utazás visszaigazoló levelét, melyben tájékoztatjuk a jelentkezés sikerességéről, vagy sikertelenségéről (pl. túljelentkezés miatt).

Regisztráció

A kirándulásokra történő jelentkezés regisztrációhoz kötött. A jelentkezést követően, a visszaigazolás után az alábbi teendői vannak. A regisztráció díja egységesen bruttó 3.500 Ft (háromezer-ötszáz forint) kirándulásonként, mely Magyar Forintban értendő és része a mindenkori kirándulás díjának, tehát abból levonandó.

TravelBus Utazó kártya tulajdonos törzsutasaink esetében nem kell fizetni, amennyiben rendelkezik 3.500 Ft-tal egyenértékű pontszámmal, mely fedezi az esetleges lemondás díját. Amennyiben nem rendelkezik elegendő ponttal, abban esetben az alábbiakban leírtak szerint lehet regisztrálni. A pontszámokat lekérdezni a http://travelbus.hu/torzsutazo-kartya/ hivatkozásra kattintva lehet.

A regisztrációs díjat (amennyiben a jelentkezés 8 napon kívül esik) 4-7 nappal a kirándulás időpontját megelőzően szükséges kiegyenlíteni, a jelentkezés csak akkor minősül véglegesnek, ha a regisztrációs díj kiegyenlítésre került.

A regisztrációs díjat postai, vagy banki úton is lehet utalni az alábbi számlára:

Travel-Bus Bt.

Bankszámla szám:

OTP 11717009-21414343-00000000

Külföldről történő utalás esetében:

IBAN Code: HU41117170092141434300000000,

Swift Code: OTPVHUHB

Utalás esetében kérjük a megjegyzés rovatban tüntesse fel a kirándulás pontos dátumát és a nevét, amennyiben az eltér a számla tulajdonosától. Az összeg beérkezését követően emailben elektronikus számlát küldünk, mely igazolja befizetését.

A fennmaradó összeget (mely a kirándulás díja csökkentve a regisztrációs díjjal) az esemény alatt készpénzben elegendő kiegyenlíteni.

Az utazás lemondása

Kérünk Mindenkit, hogy a jelentkezését az alábbiakban ismertetett feltételek alapján tegye meg!

A kirándulásokon való részvétel lemondása a kirándulás napját megelőző 8 napig díjmentesen megtehető (a teljes összeg visszatérítésre kerül).

5-7 nappal a kirándulás napját megelőzően 1500 Ft (pont) visszaigényelhető,

0-4 nappal a kirándulást megelőzően azonban már nem áll módunkban visszatéríteni a regisztráció díját.

A fentektől eltérni különlegesen indokolt esetben lehetséges.

Last Minute utak.

Az utolsó pár napban lemondott jelentkezések felszabadult helyei elérhetők lesznek, ún. "last minute" áron.

Minden kirándulásnál a "Szabad helyek" alatt lesz feltüntetve az elérhető helyek száma a kedvezményes úti költséggel együtt.

Aktuális kirándulásaink

Utoljára frissítve:

2019. december 5. -  17:35

2019 december 8. vasárnap

Szabad helyek: 2 fő

Burgenlandi kirándulásunk első állomása Léka vára.
 
A vár a 13. század elején épült királyi várként. Később a Csákok, majd 1270-től Kőszegiek birtoka volt. A tatár ostromnak ellenállt, az osztrák-magyar határharcokban fontos szerepe volt. 1254-ben Győr fia Torda hősiesen védte Leuka várát az osztrákok ellen. A 14. század elején a Kőszegiektől Károly Róbert király elvette. 1390-ben a Kanizsaiak kapták királyi adományként. 1406-ban elfoglalta az osztrák herceg, de 1409-ben visszavették. 1513-ban II. Ulászló monyorókeréki Erdődy Péternek adományozta, de két évvel később már újra a Kanizsayaké volt...
Ember legyen a talpán aki követni tudta! Azonban a mai formájában egyedülálló múltbéli hangulatot áraszt.
 
A belépőjegy ára: 9 EUR
 
_________________________________________________
 
Következő állomásunk - Fraknó - körülbelül egy órányi buszozással érhető el.
Fraknó vára Burgenland egyik legismertebb jelképe. A Rozália-hegység nyúlványán már messziről feltűnik domináns épületkomplexuma. A középkori várat a Nagymartoni grófok építtették, akik új lakhelyük után „Fraknó urainak” is nevezték magukat. Ebből a korszakból származik a Nagymartoni grófok címerével díszített öregtorony, illetve a nagy torony is. 1450 körül kihalt a család férfi ága, és a vár 170 évre a Habsburgok tulajdonába került, akik azt Weißpriach és Hardegg grófjainak adták zálogba. Ebben az időszakban a várban nem történtek jelentős építészeti változtatások.
Mivel Esterházy Miklós az északkelet-magyarországi munkácsi uradalmat átengedte Bethlen Gábor erdélyi fejedelemnek, cserébe 1622-ben II. Ferdinánd császártól megkapta Fraknó várát és az uradalmat, amely négy évvel később az örökös grófi címmel együtt örökölhető birtokká vált. Gróf Esterházy Miklós nádor ezután elkezdte a düledező vár hatalmas erődítménnyé való bővítését.
 
A "Legszebb osztrák adventi sokadalomnak" megválasztott vásár kézműves termékekkel és ünnepi ajándékötletekkel és gazdag kulturális programokkal várja újra a kicsiket és a nagyokat.
 
Belépőjegy: 4 EUR
 
A találkozó a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóban lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menüpontban találtok).
Az utazás részvételi díja 8.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de a belépődíjakat árait nem.
 
Regisztrációs díj: 3.500 Ft (mely beleszámít az utazás költségébe). Ezzel kapcsolatos bővebb információt a http://travelbus.hu/kirandulasaink/ hivatkozásra kattintva találhattok.
 
Jelentkezni csak email-ben a travelbus.mail@gmail.com címen lehet!
Fontos!
Egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt tud regisztrálni! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Ha a kirándulást megelőző 4. napig nem történik meg a regisztrációs díj elutalása, a jelentkezést töröljük és erről emailben értesítést küldünk.
 
Email-ben jelentkezéskor ne felejtsétek el megírni a mobil telefonszámotokat, ezzel megkönnyítve a későbbi kapcsolattartást.
Továbbra is azt kérjük, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.
 
Várunk Benneteket szeretettel!
 
Összesító
Léka belépőjegy ára: 9 EUR
Fraknó belépőjegy ára: 4 EUR
Regisztrációs díj: 3.500 Ft (mely beleszámít az utazás költségébe)
Az utazás részvételi díja 8.500 Ft személyenként
2019 december 15. vasárnap

Szabad helyek: 2 fő

Kassa városa már a múltban is Európa egyik legfontosabb kereskedelmi kereszteződéseihez tartozott.
 
A középkorban a város a legsűrűbben lakott területek közé tartozott. A XIII. században 24 szepesi város szövetsége alakult meg itt, továbbá a Pentapolitana, az 5 legfontosabb város szövetsége, vagy említhetnénk akár a 7 bányaváros szövetségét is.
1307-ből származik az ország legrégebbi céhes alapítólevele, amely szintén Kassához kötődik. 1369-ben Kassa Európában elsőként kapott saját címert. A XV. század kezdetétől a Pentapolitana élén állt. 1347-től egészen a XVIII. század elejéig megőrizte a Magyarország második legnagyobb városa címet, Buda után.
A város történelmi központját a XVIII. században várfalak vették körül. Ma egy közel egy kilométer hosszú sétálóutca szeli végig a város szívét, amelynek mentén egymás mellett sorakoznak a pompás történelmi épületek, a régi királyok, grófok és nemesek egykori otthonai.
Az adventi hangulat mellett tehetünk egy kisebb sétát a történelmi városrészben, ahol felfedezhetjük a Szent-Erzsébet Székesegyházat, a Történelmi Városházát, Domonkosok, Ferencesek és premontreiek templomait, az Immaculata barokk stílusú pestis szobrát... és még sok látnivalót.
 
Innen továbbindulunk Eperjesre. Itt is készülődnek a Karácsonyra adventi vásárral.
 
A város környékén már a hallstatti kultúra idejéből találtak leleteket. Helyén már a 8. században szláv település állt. A monda szerint a mai Eperjest II. (Vak) Béla alapította 1132-ben és a környéken jellemző eperről nevezte el.
A város - mai nevén Prešov - nevezetességei a város történelmi központjában összpontosulnak, amely az orsószerű főtérbe torkolló Főutca környékrómai én található. A város központjának a domináns épülete a monumentális, római katolikus Szent Miklós plébániatemplom. Ez a templom a 14. század közepéből származik, és egy magas gótikus torony is tartozik hozzá.
A főutca épületeit megviselte az 1887-es nagy tűzvész, amely a város nagy részét elpusztította. A tűzvész után az eredetileg késő-gótikus, reneszánsz és barokk polgárházak általában modern homlokzatot kaptak. Ennek jó példája a Klobušický-palota (Klobušického palác), amely a keleti oldal déli részén található.
A tér keleti oldalának legértékesebb emlékműve a Rákóczi-ház (Rákócziho palác), amely ma múzeumnak ad helyet. A Neptun-szökőkúttal szemben található a városháza épülete, amely ma Bormúzeum (vinárske múzeum).
A tér déli részének legértékesebb épülete a 18. századi görög katolikus Keresztelő Szent János-püspöki székesegyház (gréckokatolícka katedrála sv. Jána Krstiteľa), amely a püspöki palotával és a görög katolikus teológiai karral együtt egységes épületegyüttest alkot.
 
A találkozó a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóban lesz reggel 7:00 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menüpontban találtok).
 
Az utazás részvételi díja 8.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de a belépődíjak árait nem.
 
Regisztrációs díj: 3.500 Ft (mely beleszámít az utazás költségébe). Ezzel kapcsolatos bővebb információt a http://travelbus.hu/kirandulasaink/ hivatkozásra kattintva találhattok.
 
Jelentkezni csak email-ben a travelbus.mail@gmail.com címen lehet!
Fontos!
Egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt tud regisztrálni! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Ha a kirándulást megelőző 4. napig nem történik meg a regisztrációs díj elutalása, a jelentkezést töröljük és erről emailben értesítést küldünk.
 
Email-ben jelentkezéskor ne felejtsétek el megírni a mobil telefonszámotokat, ezzel megkönnyítve a későbbi kapcsolattartást.
Továbbra is azt kérjük, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.
 
Várunk Benneteket szeretettel!
Összesítés:
Regisztrációs díj: 3.500 Ft (mely beleszámít az utazás költségébe)
Az utazás részvételi díja 8.500 Ft személyenként
2019 december 21. szombat

Szabad helyek: 6 fő

Ismét távolabbra merészkedünk szlovák földre egy napra, de reményeink szerint megéri a hosszú utazás.
 
Pihenő(k) beiktatásával 11:30 óra tájékán érünk első állomásunkra, a Bélai-Tátrában található Bachleda-völgybe. (Korábban már jártunk itt, de az időjárás leöblített bennünket a hegyről)
2017 szeptemberében egyedülálló látnivalóval gazdagodott a Tátra, az ülőszékes felvonó felső állomása közelében megnyitották a Lombkorona tanösvényt. A tanösvény a fenyőfák lombkoronája felett, átlagosan 24 méter magasságban kanyarog, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótorony található. A belépéstől a toronyig vezető út hossza 600 méter, a 120 oszlop által tartott, megfelelő biztonsági berendezésekkel ellátott ösvény szélessége 1,8 méter.
 
Belépő a Lombkorona tanösvényre:
Felnőtt: 9 €
Gyerek (3-14 év között), nyugdíjas (65 év felett): 7 €.
 
Felvonó a Lombkorona tanösvényhez:
Felnőtt oda-vissza: 11 €
Gyerek (11-15 év között), diák, nyugdíjas (65 év felett) oda-vissza: 9 €.
 
Körülbelül 13:30 órakor innen 25 perces buszozással Ótátrafüredre megyünk, ahol ismét felvonóra ülünk és felvonnak bennünket Tarajkára (Hrebienok).
2012 óta minden télen újabb jégalkotások kerülnek bemutatásra.
Témáját ezúttal a párizsi Notre-Dame székesegyház ihlette, és most is Adam Bakoš jégszobrász vezetése alatt épült fel.
Két jégsátorban csodálhatjuk meg a jégszobrászok alkotásait és - ha addig nem olvadnak el - szabad téren is gyönyörű faragványok várnak bennünket. Kézműves árusok, büfék és kávézó is emeli a különös hely hangulatát.
A katedrálisba a belépés a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is ingyenes.
A felvonó ára oda-vissza: 9 €
 
A kirándulásunk hátralévő részét (kb. másfél órát) itt töltjük.
Tekintettel, hogy hosszú út áll előttünk, legkésőbb 16:30 órakor haza indulunk.
 
A találkozó a XIV. kerület Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóban lesz reggel 6:30 órakor. (Részletes térképet a TravelBus.hu oldalon, a Kirándulásaink menüpontban találtok).
 
Az utazás részvételi díja 9.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, de a belépődíjak árait nem.
 
Regisztrációs díj: 3.500 Ft (mely beleszámít az utazás költségébe). Ezzel kapcsolatos bővebb információt a http://travelbus.hu/kirandulasaink/ hivatkozásra kattintva találhattok.
 
Jelentkezni csak email-ben a travelbus.mail@gmail.com címen lehet!
Fontos!
Egy jelentkező egyszerre maximum 3 személyt tud regisztrálni! Erre sajnos a csoportos visszalépések miatt van szükség.
Ha a kirándulást megelőző 4. napig nem történik meg a regisztrációs díj elutalása, a jelentkezést töröljük és erről emailben értesítést küldünk.
 
Email-ben jelentkezéskor ne felejtsétek el megírni a mobil telefonszámotokat, ezzel megkönnyítve a későbbi kapcsolattartást.
Továbbra is azt kérjük, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig vesszük észre.
 
Várunk Benneteket szeretettel!
 
Összesítés
 
Belépő a Lombkorona tanösvényre:
Felnőtt: 9 €
Gyerek (3-14 év között), nyugdíjas (65 év felett): 7 €.
 
Felvonó a Lombkorona tanösvényhez:
Felnőtt oda-vissza: 11 €
Gyerek (11-15 év között), diák, nyugdíjas (65 év felett) oda-vissza: 9 €.
 
Jégkatedrálishoz a felvonó ára oda-vissza: 9 €
 
Az utazás részvételi díja 9.000 Ft személyenként
Regisztrációs díj: 3.500 Ft (mely beleszámít az utazás költségébe)

Jelentkezni az űrlap kitöltésével is lehet: