Kirándulásaink

Aktuális kirándulásaink

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni, kérem adja meg email címét, majd a visszaigazoló levélben kattintson a hivatkozásra: 

 Kövessen bennünket a Facebook-on is! 

 Utoljára frissítve: 2018. június 19. - 23:10

2018 június 19. kedd

Szabad helyek: 1 fő

Leírás a következő eseményben...

2018 június 23. szombat

Szabad helyek: 2 fő

Sokan jeleztétek, hogy menjünk levendulát szedni. Ma még kevésbé felkapott helyek közé tartozik a helyszín, ahová megyünk, így nem kell a tömegtől sem tartani... talán.

Gazdaságukat 2012-ben alapították a Balaton déli partján, Kőröshegyen, ahol az elmúlt 5 évben azon dolgoztak, hogy erős és egészséges növényeket neveljenek. A 2017-es évtől lehetőség nyílt mindenkivel megosztani levendulabokraik virágait és a tőlük látható csodálatos balatoni panorámát!
A birtok ingyenesen látogatható június 3. és június 25. között minden nap 10:00-18:00-ig! Aki szeretne levendulát is szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kölcsönöznek.
Nagyon fontos, hogy a sorok között nem lesz árnyék! Hozzatok magatokkal kalapot és készüljetek naptejjel. Levendulát csak az arra kijelölt területeken szabad aratni! A birtok többi részén csak sétálni, gyönyörködni, szelfizni és fotózkodni érdemes!
Fontos: Mosdó és ivóvíz még nincs, ezért feltétlen hozzatok magatokkal vizet, frissítőt és elemózsiát! Mosdó hiányában két kerti illemhelyiséggel szolgálhatnak.
A szüretet követően Balatonföldvárra buszozunk, ahol megkeressük a legjobb fagyizót és sétálunk egyet a Balaton partján... talán még fürdeni is fogunk...
A kirándulás 12 jelentkezőtől indul, ebből kifolyólag - ahogy eddig sem - most sem kell előre fizetni semmit, csak induláskor, vagy kirándulás közben valamikor.
Az utazás részvételi díja 5.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, azonban a belépő díjakat nem.
A találkozó a Planetárium előtti parkolósorban Budapest X. kerület, Hell Miksa sétány Népliget.) lesz, reggel 7:45 órakor, az indulást legkésőbb 8:00 órakor tervezzük. A visszaindulás csak Tőletek függ, de legkésőbb 19:30-20:00 óra között visszaérkezünk a Népligetbe.
Jelentkezni csak emailben a travelbus.mail@gmail.com címen, vagy telefonon a 0620 4343 895 telefonszámon lehet!
Továbbra is azt kérem, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig veszem észre.
Várlak Benneteket szeretettel!
2018 június 24. vasárnap

Szabad helyek: 0 fő

Újra szeretnék Veletek az Őrségbe kirándulni.
"Magyarország legnyugatibb csücske, a meseszép erdőkkel borított, dimbes-dombos Őrség egyre népszerűbb kirándulási célpont a természetet, vidéki nyugalmat és az autentikus magyar népi hagyományokat kedvelő turisták körében. Az Őrségi Nemzeti Park védelme alatt álló tájegység jellegzetes falvai máig őrzik az ősi „szeres” településformát, melynek jellemzője a néhány, egymáshoz közel épített házból álló, eredetileg rokoni kisközösségeket alkotó „szerek” laza hálózata. Az Őrség neve is az egykoron itt élő, a német betörésekkel szemben őrt álló, határőrökként szolgáló, független, szabad emberekre eredeztethető vissza." (forrás: kirandulastippek.hu)
Első állomásunk Zalaegerszeg.
A Rózsák terén található Református templom helyi védettségű műemlék épület. A tervező munkája során az erdélyi építészet hagyományait használta fel. Különösen értékesek a háború idején eltávolított, majd a múlt évtizedben visszahelyezett üvegablakai.
Az erdélyi építészet hagyományait felhasználó épület is őrzi a titkát: festett üvegablakait a háború idején – hogy védjék őket – eltávolították, s csak a 20. század utolsó évtizedében helyezték vissza Zsellér Imre festőművész történelmi családok címereit ábrázoló festményeit. Virágos cserépkályháját Németh Gábor kályhásmester készítette.
Az eklektikus stílusú Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, az egykori zsinagóga, 1904-ben Stern József építész tervei alapján készült. A román és keleti stíluselemeket ötvöző zsinagóga az 1920-as években a város egyik legjelentősebb épülete volt, két tornya messze kiemelkedett a századeleji városképből.
A II. világháború után vallási funkcióját elveszítette. Felújítása óta hangverseny-és kiállítóteremként szolgálja a közönséget. Képzőművészeti tárlatoknak, nívós könnyű- és komolyzenei koncerteknek, esküvői szertartásoknak ad otthont.
Természetesen mielőtt továbbindulunk, ellátogatunk egy helyi cukrászdába.
Második állomásunk a Pityerszeri Skanzen.
Az Őrségi Népi Műemlékegyüttes épületei az 1700-as évekbeli állapotot őrizték meg. Az épületek ma is az eredeti környezetükben, korhű berendezéssel állnak a látogatók rendelkezésére.
A pityerszeri szabadtéri múzeum legrégebbi épülete az egyszerű, zsúpfedeles boronaház, a Csordás-ház. Ez a fajta épület az első háztípusok egyike, a honfoglalás kori jurtákat váltotta fel. A meglehetősen kezdetleges épület egyetlen helyiségből áll, és itt alakították ki a kémény nélküli tűzhelyet, mai szemmel nézve nehezen képzelhető el az élet ebben a füstös, döngölt padlójú, bútor nélküli házikóban.
A skanzen nevezetességei közé tartozik még a „kerített ház” és az „emeletes kástu”. Ezek az országban csak itt találhatók. A kerített házak az 1800-as években terjedtek el, az udvart az épületek három oldalról, U alakban vették körül, elöl pedig zárható kerítést helyeztek el.
A skanzen fogadó épületében színvonalas kézművesbolt működik, valamint hagyományos őrségi ételeket kínáló pajtabüfé várja a vendégeket.
Belépő
Felnőtt: 650 Ft, kedv.: 450 Ft
Utolsó állomásunk, Szentgyörgyvölgy jellemzi talán a leginkább az Őrséget. Itt egy fazekas műhelyt látogatunk meg,
Aki betér Csótár Rezső fazekashoz, először a szép, ápolt virágoskertet pillantja meg a köcsögfa mögött. A rendezett udvart a műhely, a kemenceház, a bemutatóterem és egy kis pihenőhely veszi körül. Csótár mester rögtön egy kis pálinkával invitálja a vendéget. Lehet korongozni, vásárolni, nézegetni és beszélgetni, persze, csak munka közben.
A találkozó a Planetárium előtti parkolósorban Budapest X. kerület, Hell Miksa sétány Népliget.) lesz, reggel 7:00 órakor, az indulást legkésőbb 7:15-kor tervezzük. A visszaindulás 17 óra körül lesz, így körülbelül 21:00 órára visszaérkezünk a Népligetbe.
A kirándulás 13 jelentkezőtől indul és - ahogy eddig sem - most sem kell előre fizetni semmit, de kérlek Benneteket csak akkor jelentkezzetek, ha már biztosan részt szeretnétek venni az eseményen. Az utazás részvételi díja 7.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat is tartalmazza, de a belépődíjakat nem.
Jelentkezni csak email-ben a travelbus.mail@gmail.com címen lehet!
Email-ben jelentkezéskor ne felejtsétek el megírni a mobil telefonszámotokat, ezzel megkönnyítve a későbbi kapcsolattartást.
Továbbra is azt kérem, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig veszem észre.
Várlak Benneteket szeretettel!

2018 július 3. kedd

Szabad helyek: 10 fő

Leírás a következő eseményben

2018 július 7. szombat

Szabad helyek: 4 fő

Gumicsizmát a lábra és barangold be velünk az Örvényi Pákász Tanösvényt túravezető segítségével!
 
A pákászat az 1900-as évek első harmadáig, a lápvidékek lecsapolásáig komplex halász, vadász, növénygyűjtő életformája volt a lápok, mocsarak vidékén élő falvak lakóinak. Mivel a lápvidék lakosainak a megélhetéshez szántóföldi művelésre alkalmas területük kevés volt, elterjedt foglalkozásnak számított a pákászat.
 
Pákásznak nevezték azokat a lápvidék környékén élő embereket, akik kimondottan a rétből, mocsárvidékből éltek, tehát földet nem műveltek, hanem abból éltek, amit a lápvidék készen adott, begyűjtötték a természet adta kincseket.
 
Megtudhatod mi a varsa, a csontcsikó, hogyan ejtettek zsákmányt és mire használták a pákát. Az ártéri erdő labirintusában a természet adta élmények sokaságából csemegézhetünk, mint a lápon járás vagy a nádsíp készítés.
 
A „nyugalom szigetén” kialakított pákásztanyán végül valóban a természet részévé válhatunk.
 
Szolgáltatás ára:
1.200Ft/fő
Túravezető: 2.000Ft/óra
 
ÖSSZESEN: 24.400 Ft (17 fő és 2 órás túravezetés esetén)
 
Következő programunk Poroszlón lesz, ahol megtekintjük az Ökocentrumot. Szerintem sokan csak hallottak a Viza nevű halról, de még sosem látták élőben.
 
Poroszlón is van egy kiváló cukrászda, így fagyi süti ismét lesz.
 
A kirándulás 12 jelentkezőtől indul, ebből kifolyólag - ahogy eddig sem - most sem kell előre fizetni semmit, csak induláskor, vagy kirándulás közben valamikor.
 
Az utazás részvételi díja 6.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, azonban a belépő díjakat nem.
 
A találkozó a Planetárium előtti parkolósorban Budapest X. kerület, Hell Miksa sétány Népliget.) lesz, reggel 8:00 órakor, az indulást legkésőbb 8:15 órakor tervezzük. A visszaindulás csak Tőletek függ, de legkésőbb 18:30-19:00 óra között visszaérkezünk a Népligetbe.
 
Jelentkezni csak emailben a travelbus.mail@gmail.com címen, vagy telefonon a 0620 4343 895 telefonszámon lehet!
 
Továbbra is azt kérem, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig veszem észre.
 
Várlak Benneteket szeretettel!

2018 július 8. vasárnap

Szabad helyek: 0 fő

Szeretettel várlak benneteket egy újabb kirándulásra.
 
Első állomásunk L’Huillier - Coburg-kastély, Edelény.
Az edelényi L'Huillier - Coburg-kastély az ország egyik legnagyobb és legjelentősebb barokk kastélya. Az 1716-30-ig épült együttest a lotharingiai származású L'Huillier Ferenc János egri várkapitány építtette. A Bódva szigetén álló kastélyt különlegessé teszik freskókkal díszített helyiségei.
Innen rövid buszozással Szinpetribe utazunk, ahol korabeli papírgyártás rejtelmeibe avatnak be bennünket és Guttenberg korabeli nyomdagépeket is láthatunk. Ami miatt viszont valójában ellátogatunk ide az az Aggteleki Nemzeti Parkot bemutató Nagy Könyv. A Guinness World Records által elismert legnagyobb könyv 2010. március 21-én készült el több éves munka eredményeképpen.
A könyv mérete 4,18 x 3,77 méter. A 346 oldalas könyv 1420 kg-ot nyom.
Tovább utazva megérkezünk Aggtelekre.
Az Aggteleki-karszt Magyarország legészakibb kistája; a Gömör–Tornai karsztvidék magyarországi része. Az egész hegység természetvédelmi terület; az Aggteleki Nemzeti Park része.
Ismertségét Közép-Európa leghosszabb barlangjának, a Baradla-barlangnak köszönheti. A Baradlát már az őskori ember is ismerte és lakta. A mai kor embere viszont – vállalkozó kedvétől és vérmérsékletétől függően – számos barlangtúrából választhat, hogy megismerje.
 
A találkozó a Planetárium előtti parkolósorban Budapest X. kerület, Hell Miksa sétány Népliget.) lesz, reggel 7:15 órakor, az indulást legkésőbb 7:30-kor tervezzük. A visszaindulás 17 óra körül lesz, így körülbelül 20:00 órára visszaérkezünk a Népligetbe.
 
A kirándulás 13 jelentkezőtől indul és - ahogy eddig sem - most sem kell előre fizetni semmit, de kérlek Benneteket csak akkor jelentkezzetek, ha már biztosan részt szeretnétek venni az eseményen. Az utolsó pillanatban lemondott jelentkezéssel másoktól veszitek el az utazás lehetőségét.
 
Az utazás részvételi díja 7.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat is tartalmazza, de a belépődíjakat nem.
 
Jelentkezni csak email-ben a travelbus.mail@gmail.com címen, vagy telefonon a 0620 4343 895 telefonszámon lehet!
 
Email-ben jelentkezéskor ne felejtsétek el megírni a mobil telefonszámotokat, ezzel megkönnyítve a későbbi kapcsolattartást.
 
Továbbra is azt kérem, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig veszem észre.
 
Várlak Benneteket szeretettel!

2018 július 10. kedd

Szabad helyek: 10 fő

Újabb Zempléni utunk első állomása Tarcal, 2015. március 25-én itt lett felállítva az Áldó Krisztus szobra.
A 8 és fél méter magas monumentális alkotást egy vállalkozó adományozta és a Tokaj-hegyaljai település Ó-temető feletti dombján helyezték el. A mintegy 50 tonnás szobor minden bizonnyal turistalátványossággá is válik, ekkora méretű és témájú alkotás eddig nem volt a térségben.
 
Sajnos a Református Kollégium Gimnázium könyvtárába még nem tudunk eljutni, mert felújítás alatt van. Így helyette a Rákóczi várat és környékét látogatjuk meg.
 
A sárospataki vár vagy más néven Rákóczi-vár, a magyarországi késő reneszánsz építészet legértékesebb alkotása, Sárospatak legjelentősebb műemléke. A mai várkastélyt és a hozzákapcsolódó város erődítéseit eredeti alakjukban 1534 és 1542 között Perényi Péter építtette. A mohácsi csata után ugyanis az ő birtokába került a város és a 15. századi Pálóczi-várkastély, mely a város északi végén helyezkedett el. 1540–1542 között a várudvar keleti oldalán földszintes palotaszárny építésébe fogtak. A félbemaradt munkát Perényi Gábor országbíró fejezte be 1563-ban, s talán ő építtette a tornyot kívülről körülölelő ötszög elővédbástyát, a „párkányt” is.
 
Harmadik állomásunk a Károlyi-kastély, Füzérradványon.
A füzérradványi erdők ölelte Károlyi-kastély kívülről ugyan a romantika, az eklektika hangulatát őrzi, ám pompás termeiben hamisítatlan itáliai reneszánsz és kora barokk belsőépítészeti részletek fogadják az érkezőket. Míves kőfaragványai, márványkandallói, ajtókeretei, domborművei a 16-17. századi firenzei mesterek munkái, amelyek hajdan itáliai reneszánsz palotákat díszítettek. A 19. század végén ugyanis a kastély ura, Károlyi László és hitvese úgy döntött, hogy eredeti reneszánsz világot varázsolnak otthonukba. Csaknem két évtizedig gyűjtötték a reneszánsz és kora barokk díszítő elemeket és berendezési tárgyakat.
 
Az idő nagy úr... ha marad és van kedvetek ellátogatunk Boldogkőváraljára, mely a Tomaj nemzetséghez tartozó Jaak fiának, Tyba ispánnak vára és faluja volt. 1272–1290 között IV. László cserébe szerezte meg Tyba ispántól.
Az Árpád-ház kihalása után a Károly Róbert ellen lázongó Aba Amadéék birtoka lett, tőlük a király elkobozta és a Drugeth családnak adományozta. Ők építették az öregtorony köré a vár többi részét. Az elkövetkezendő évszázadokban a várat több nemesi család is birtokolta. A 15. században két szakaszban tovább bővítették. Mohács után gyakran cserélt gazdát, hol Ferdinánd, hol János királybirtokában volt.
A 17. században a vár hadászati jelentőségét elvesztette. A század elején II. Lipót parancsára robbantani kezdték, később azonban a Péchy család neogótikus stílusban helyreállította.
 
Hazafelé szintén közel 3 órás út vár ránk, így közben természetesen megállunk pihenni.
 
A találkozó a Planetárium előtti parkolósorban Budapest X. kerület, Hell Miksa sétány Népliget.) lesz, reggel 7:00 órakor, az indulást legkésőbb 7:15 órakor tervezzük. A visszaindulás csak Tőletek függ, de legkésőbb 22:00 órára visszaérkezünk a Népligetbe.
 
A kirándulás 13 jelentkezőtől indul és - ahogy eddig sem - most sem kell előre fizetni semmit, de kérlek Benneteket csak akkor jelentkezzetek, ha már biztosan részt szeretnétek venni az eseményen.
Az utazás részvételi díja 7.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat is tartalmazza, de a belépő díjakat nem.
 
Jelentkezni csak email-ben a travelbus.mail@gmail.com címen, vagy telefonon a 0620 4343 895 telefonszámon lehet!
Email-ben jelentkezéskor ne felejtsétek el megírni a mobil telefonszámotokat, ezzel megkönnyítve a későbbi kapcsolattartást.
 
Továbbra is azt kérem, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig veszem észre.
 
Várlak Benneteket szeretettel!

2018 július 17. kedd

Szabad helyek: 9 fő

Szeretettel várlak benneteket egy újabb kirándulásra.
 
Első állomásunk L’Huillier - Coburg-kastély, Edelény.
Az edelényi L'Huillier - Coburg-kastély az ország egyik legnagyobb és legjelentősebb barokk kastélya. Az 1716-30-ig épült együttest a lotharingiai származású L'Huillier Ferenc János egri várkapitány építtette. A Bódva szigetén álló kastélyt különlegessé teszik freskókkal díszített helyiségei.
Innen rövid buszozással Szinpetribe utazunk, ahol korabeli papírgyártás rejtelmeibe avatnak be bennünket és Guttenberg korabeli nyomdagépeket is láthatunk. Ami miatt viszont valójában ellátogatunk ide az az Aggteleki Nemzeti Parkot bemutató Nagy Könyv. A Guinness World Records által elismert legnagyobb könyv 2010. március 21-én készült el több éves munka eredményeképpen.
A könyv mérete 4,18 x 3,77 méter. A 346 oldalas könyv 1420 kg-ot nyom.
Tovább utazva megérkezünk Aggtelekre.
Az Aggteleki-karszt Magyarország legészakibb kistája; a Gömör–Tornai karsztvidék magyarországi része. Az egész hegység természetvédelmi terület; az Aggteleki Nemzeti Park része.
Ismertségét Közép-Európa leghosszabb barlangjának, a Baradla-barlangnak köszönheti. A Baradlát már az őskori ember is ismerte és lakta. A mai kor embere viszont – vállalkozó kedvétől és vérmérsékletétől függően – számos barlangtúrából választhat, hogy megismerje.
 
A találkozó a Planetárium előtti parkolósorban Budapest X. kerület, Hell Miksa sétány Népliget.) lesz, reggel 7:15 órakor, az indulást legkésőbb 7:30-kor tervezzük. A visszaindulás 17 óra körül lesz, így körülbelül 20:00 órára visszaérkezünk a Népligetbe.
 
A kirándulás 13 jelentkezőtől indul és - ahogy eddig sem - most sem kell előre fizetni semmit, de kérlek Benneteket csak akkor jelentkezzetek, ha már biztosan részt szeretnétek venni az eseményen. Az utolsó pillanatban lemondott jelentkezéssel másoktól veszitek el az utazás lehetőségét.
 
Az utazás részvételi díja 7.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat is tartalmazza, de a belépődíjakat nem.
 
Jelentkezni csak email-ben a travelbus.mail@gmail.com címen, vagy telefonon a 0620 4343 895 telefonszámon lehet!
 
Email-ben jelentkezéskor ne felejtsétek el megírni a mobil telefonszámotokat, ezzel megkönnyítve a későbbi kapcsolattartást.
 
Továbbra is azt kérem, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig veszem észre.
 
Várlak Benneteket szeretettel!

2018 július 21. szombat

Szabad helyek: 0 fő

Leírás a 2018.július 22-i eseménynél

2018 július 22. vasárnap

Szabad helyek: 0 fő

Krisna-völgy programja:
Szeretettel várjuk vendégeinket a júliusban megrendezett népszerű Családi Élményfesztiválunkra, a Krisna-völgyi Búcsúra!
Programjaink között találhatja:
  • az egész napos fesztiválszínpadunkat zenés-táncos kulturális programjaival, mint a pantomim vagy a jógabemutató
  • a valóság show-ban kipróbálható “Krisnás” hagyományokat
  • az éttermi sátrakat a laktató menükkel, különleges édes és sós csemegékkel
  • a kézművesek utcáját,
  • a szentélylátogatással egybekötött templomi körsétát,
  • az öko falurészletet,
  • az indiai védikus esküvőt és tűzceremóniát,
  • a szépségszigetet, gyönyörű indiai kelmékkel, ékszerekkel
  • a bölcsesség szigetet, megkapó témájú előadásokkal, beszélgetésekkel
  • és még sok új családi és gyermek programot …
A Búcsú főbb programhelyszínei:
Parkolónktól rendszeresen indul kisvasút, mely áthalad Krisna-völgy területén és a Búcsú helyszínén.
A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet része a hozzánk látogatóknak.
A nagy sikerű Krisna-völgyi “Valóságshow” idén is hódít. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így aki belép, megtudhatja, hogy öltözködünk, hogy festjük a tilakot (agyagjel) a homlokunkra, hogyan meditálunk, hogyan főzünk, és hogyan ajánljuk az ételt Krisnának a házi oltáron.
Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért a főtéren 1000 nm-es, 800 férőhelyes “Szabadtéri Étterem” várja az ínyenceket a Krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel.
Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Templom a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések a bejárattól, melyeken akár többször is részt vehet. Mindenképp nézze meg, hiszen itt várja a Farm életének középpontja: az oltáron álló Krisna. A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetik majd, a könyves sátorban pedig megtalálhatja a védikus irodalom kiemelkedő alkotásait, bölcsességét.
Biokertészetünkben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézze meg, hol, és hogyan termeljük és tároljuk őket! Akár vásárolhat is frissen szedett terményeket…
Általános Iskolánk, a Gurukula rendkívül szép, indiai stílusú épületében tanulnak a gyermekeinek. Ide is bepillanthat, ha kíváncsi, hogy hogyan telik egy helyi kisdiák napja az iskolában! Mindeközben a kicsik az iskola melletti területen élvezhetik a gyermekprogramokat.
A vásársoron találhat majd indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, ásványokat, kézműveseket…
A Tehenészetünk lakói a gyerekek nagy kedvencei. Krisna-völgy ezen része igazi érdekességekkel várja nem csak a legkisebbeket, hanem minden Búcsúlátogatót! Itt megkóstolhatja a frissen préselt búzafűlevet! Többeknek ez a kedvenc helye, hiszen itt külön élményt jelent megsimogatni a kis bocikat, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használunk, és akár tapasztalatot cserélni a tehenészekkel.
A bátrabbak most is kipróbálhatják tudományukat és merészségüket az íjászat sportágában, ahol pontjaikért ajándékokat kaphatnak, hiszen egy búcsú nem búcsú céllövölde nélkül.
A “Kérdezz-Felelek” sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a Szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről és természetesen választ is szeretne kapni mindezekre.
Ha elfáradt, vagy ha érdekli az egészséges életmód, valamint az Öko-völgy illetve más ökofalvak mindennapjairól szóló témák, beszélgetésekkel egybekötött, kisebb előadásokkal várja az Öko–Porta. Itt megismerheti az ökológiai gazdálkodás alapjait és a vegyszermentes, környezetbarát életvitel lehetőségeit is.
Helyszíni belépőjegy árak:
Felnőttek részére: 1.640 Ft, diákok-, nyugdíjasok részére pedig 1140 Ft. Parkolás:személygépkocsik, motorok részére 600 Ft/nap, buszoknak 1.200 Ft /nap.
KEDVEZMÉNY: a belépőjegyek mindhárom napra érvényesek!
A Krisna-völgyi Búcsú az országban egyedülállóan füst és alkoholmentes program, így minden korosztálynak, karon ülőtől a nyugdíjasokig egyaránt élményt jelenthet!
Szeretettel várjuk Önt és Családját is!
A kirándulás 12 jelentkezőtől indul, ebből kifolyólag - ahogy eddig sem - most sem kell előre fizetni semmit, csak induláskor, vagy kirándulás közben valamikor.
Az utazás részvételi díja 6.500 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat tartalmazza, azonban a belépő díjakat nem.
A találkozó a Planetárium előtti parkolósorban Budapest X. kerület, Hell Miksa sétány Népliget.) lesz, reggel 7:00 órakor, az indulást legkésőbb 7:15-kor tervezzük. A visszaindulás csak Tőletek függ, de legkésőbb 19:30-20:00 óra között visszaérkezünk a Népligetbe.
Jelentkezni csak emailben a travelbus.mail@gmail.com címen, vagy telefonon a 0620 4343 895 telefonszámon lehet!
Továbbra is azt kérem, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig veszem észre.
Kérlek Benneteket csak akkor jelentkezzetek, ha biztosan el tudtok jönni a kirándulásra.
Várlak Benneteket szeretettel!

2018 július 24. kedd

Szabad helyek: 0 fő

 Leírás a következő eseménynél

2018 július 28. szombat

Szabad helyek: 0 fő

Ismét a Kis-Balaton fokozottan védett területére kirándulunk, ahol szakvezetéssel mutatják be a terület gazdag és érintetlen madárvilágát.
A túrát csak nekünk tartják és egy nap (a madárvilág védelmében) csak egyet, ami most később, 13 órakor kezdődik, tehát 11:45-re kell odaérnünk.
Előtte Balatonfüreden teszünk egy sétát a Tagore sétányon, így természetesen a fagylalt sem marad el.
 
A Kis-Balaton fokozottan védett területén a vezetett túra során elsőként a Diás-szigetre teszünk kirándulást, a túra keretében bemutatják a "Matula kunyhót", valamint a "Berek" írója, Fekete István és a természettudós Vönöczky Schenk Jakab emlékszobáját.
 
A körülbelül 3 órás túra egyáltalán nem megterhelő, egy rövid séta megtételére is alkalmunk nyílik a Diás-szigeten a területet jól ismerő szakvezető kíséretében, majd busszal bejárjuk a fokozottan védett területet. A töltésrendszeren lassan végighaladva lehetőség van a terület látványos szakaszainak bejárására, a madarak megfigyelésére, az állatok zavarása nélkül.
Ajánlott kényelmes, könnyebb túrára alkalmas ruházatban, lábbeliben érkezni. A nyári melegben javasolt fejfedővel védekezni a napszúrás ellen, valamint innivalót hozni. Akinek lehetősége van rá, kérjük, hozzon magával távcsövet!
 
Túránk végeztével a déli part felé indulunk haza és demokratikus úton eldöntjük hol tartsunk a Balaton partján pihenőt.
Szokás szerint nem sietünk, csakis rajtatok múlik meddig tart egy kirándulás, a lényeg, hogy érezzétek jól magatokat velünk!
 
A kirándulásra most csak 15 fő tud jelentkezni és minimum 12 jelentkezőtől indul a program.
 
Az utazás részvételi díja: 6.500 Ft személyenként, melyben benne foglaltatik az oda-visszautazás, azonban nem tartalmazza a belépő díjak árát. A szakvezetés díja a mi esetünkben 18.000 Ft, melyet a résztvevők (én is benne vagyok) arányában egyenlően osztunk el, teljes létszám esetében 1.125 Ft /fő
 
A találkozó a Planetárium előtti parkolósorban Budapest X. kerület, Hell Miksa sétány Népliget.) lesz, reggel 7:45 órakor, az indulást legkésőbb 8:00-kor tervezzük. A visszaindulás csak Tőletek függ, de legkésőbb 19:30-20:00 óra között visszaérkezünk a Népligetbe.
 
Jelentkezni csak emailben a travelbus.mail@gmail.com címen, vagy telefonon a 0620 4343 895 telefonszámon lehet!
 
Továbbra is azt kérem, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig veszem észre.
Kérlek Benneteket csak akkor jelentkezzetek, ha biztosan el tudtok jönni a kirándulásra.
 
Várlak Benneteket szeretettel!

2018 július 29. vasárnap

Szabad helyek: 13 fő

Újabb Zempléni utunk első állomása Tarcal, 2015. március 25-én itt lett felállítva az Áldó Krisztus szobra.
A 8 és fél méter magas monumentális alkotást egy vállalkozó adományozta és a Tokaj-hegyaljai település Ó-temető feletti dombján helyezték el. A mintegy 50 tonnás szobor minden bizonnyal turistalátványossággá is válik, ekkora méretű és témájú alkotás eddig nem volt a térségben.
 
Második helyszínünk Sárospatak, ahol végre 12:00 órára van időpontunk a Református Kollégium Gimnázium könyvtárába.
 
A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma az ország egyik legrégebben fennálló oktatási intézménye, 1531-ben, a reformáció szellemében alapította Perényi Péter. Az évszázadok során hazánk számos nagy alakja töltötte itt diákéveit, az ország legnevesebb iskolái között számon tartott Sárospataki Kollégiumban.
 
Harmadik állomásunk a Károlyi-kastély, Füzérradványon.
A füzérradványi erdők ölelte Károlyi-kastély kívülről ugyan a romantika, az eklektika hangulatát őrzi, ám pompás termeiben hamisítatlan itáliai reneszánsz és kora barokk belsőépítészeti részletek fogadják az érkezőket. Míves kőfaragványai, márványkandallói, ajtókeretei, domborművei a 16-17. századi firenzei mesterek munkái, amelyek hajdan itáliai reneszánsz palotákat díszítettek. A 19. század végén ugyanis a kastély ura, Károlyi László és hitvese úgy döntött, hogy eredeti reneszánsz világot varázsolnak otthonukba. Csaknem két évtizedig gyűjtötték a reneszánsz és kora barokk díszítő elemeket és berendezési tárgyakat.
 
Az idő nagy úr... ha marad és van kedvetek ellátogatunk Boldogkőváraljára, mely a Tomaj nemzetséghez tartozó Jaak fiának, Tyba ispánnak vára és faluja volt. 1272–1290 között IV. László cserébe szerezte meg Tyba ispántól.
Az Árpád-ház kihalása után a Károly Róbert ellen lázongó Aba Amadéék birtoka lett, tőlük a király elkobozta és a Drugeth családnak adományozta. Ők építették az öregtorony köré a vár többi részét. Az elkövetkezendő évszázadokban a várat több nemesi család is birtokolta. A 15. században két szakaszban tovább bővítették. Mohács után gyakran cserélt gazdát, hol Ferdinánd, hol János királybirtokában volt.
A 17. században a vár hadászati jelentőségét elvesztette. A század elején II. Lipót parancsára robbantani kezdték, később azonban a Péchy család neogótikus stílusban helyreállította.
 
Hazafelé szintén közel 3 órás út vár ránk, így közben természetesen megállunk pihenni.
 
A találkozó a Planetárium előtti parkolósorban Budapest X. kerület, Hell Miksa sétány Népliget.) lesz, reggel 7:00 órakor, az indulást legkésőbb 7:15 órakor tervezzük. A visszaindulás csak Tőletek függ, de legkésőbb 22:00 órára visszaérkezünk a Népligetbe.
 
A kirándulás 13 jelentkezőtől indul és - ahogy eddig sem - most sem kell előre fizetni semmit, de kérlek Benneteket csak akkor jelentkezzetek, ha már biztosan részt szeretnétek venni az eseményen.
Az utazás részvételi díja 7.000 Ft személyenként, mely az oda és a visszautat is tartalmazza, de a belépő díjakat nem.
 
Jelentkezni csak email-ben a travelbus.mail@gmail.com címen, vagy telefonon a 0620 4343 895 telefonszámon lehet!
Email-ben jelentkezéskor ne felejtsétek el megírni a mobil telefonszámotokat, ezzel megkönnyítve a későbbi kapcsolattartást.
 
Továbbra is azt kérem, hogy egyéb módon ne jelentkezzetek (pl. Facebook Messenger, Ott leszek gomb, Esemény hozzászólás), mert ezeket később szinte lehetetlen visszakeresni és ráadásul nem mindig veszem észre.
 
Várlak Benneteket szeretettel!

Jelentkezni az űrlap kitöltésével is lehet: